Wat?

Wil je een muziekinstrument maken waarmee je eigen microtonale stemmingen kan ontwerpen en bespelen? Of een kunstinstallatie die reageert op de stem van een bezoeker? Of zou je graag omgevingsgeluiden analyseren met je tablet en die vervolgens bewerken met je touchscreen?

Voor Wie?

Behalve podcasts maakt Woeha ook digitale muziekinstrumenten en interactieve toepassingen op maat. Deze software patches zijn bruikbaar in improvisaties, compositieschetsen, klankinstallaties, sonificaties of onderzoeksexperimenten. Op wens van muzikanten, kunstenaars, game-ontwikkelaars of onderzoekers combineren onze creaties audio-effecten, synthesizers en interface-mappings.

De digitale instrumenten in volgend filmmuziekfragment - behalve bas en akkoorden - zijn gemaakt door Hans Roels (Woeha).

Onze instrumenten en toepassingen zijn breed inzetbaar en duurzaam: je kunt ze gebruiken op Windows, Apple, Linux computers, Raspberry Pi microcomputers of (op apps) in Android of iOS. Op vraag kunnen ze ook - als VST of AU - toegepast worden binnen een DAW. We creëren alles in de programmeertaal Pure Data (Pd).

In dit filmmuziekfragment bespeelt Hans Roels (Woeha) een versterkte lamp met 1 hand terwijl de andere hand de live bewerking van de audio controleert.